Пендаровски за 4 јули: Во САД, освен пријател и сојузник, гледаме и стратешки партнер

Претседателот Пендаровски денеска преку својот Фејсбук профил испрати честитки по повод денот на независноста на САД. Тој воедно ја искористи приликата да порача дека Македонија во...

Заев: Американската демократија е инспирација за сите прогресивни демократии

Традицијата на американската демократија е водилка и инспирација за сите прогресивни демократии во светот. Посебно значајно е што новата администрација на претседателот Бајден го најави уште...