Благодарение на „Соберана 02“ и на „Абдала“: Куба спроведе успешна имунизација со сопствени вакцини и се отвора за туристи

Куба повторно се отвора за туристи, откако со својата домашно развиена и произведена вакцина успеа да го запре ширењето на коронавирусот. По тешки 12 месеци и...

Резултати од тестови по три дози: Кубанската вакцина „Абдала“ со ефикасност од 92,28 отсто

Вакцината против коронавирус „Абдала“, една од неколкуте што ги развива Куба, покажа ефикасност од 92,28 проценти, соопшти лабораторијата што го тестираше производот. Центарот за генетско инженерство...