Раководството прифати понуда: Аеродромот во Сиднеј се продава за 17,5 милијарди долари

Раководството на аеродромот во Сиднеј денеска соопшти дека е согласно на понуда од 17,5 милијарди долари на австралиски инвестициски конзорциум за преземање на менаџирањето што доаѓа...

Арсовска од Аеродром: Инопарк, мултимедијален центар и подобрување на инфраструктурата на општината

Независната кандидатка за градоначалник на град Скопје, поддржана од ВМРО – ДПМНЕ, утрово се сретна со жителите од општина Аеродром. Таа разговараше со пазарџиите и потрошувачите...

Муцунски: Создаваме нова иднина за Аеродром – Формирање на посебна јавна служба за превоз и снабдување со лекарства на повозрасните лица 

Нашата програма ќе се грижи за сите граѓани, од една до 101 година. Посебен фокус ставаме на повозрасните лица и пензионерите. Прв приоритет ќе ни биде...

Муцунски: Создаваме нова иднина – Четири нови градинки и 100.000 м2 нова зелена површина во Аеродром до крајот на мојот мандат

Седум приоритети за општина Аеродром, коишто се гарантирани со заокружување на бројот седум. Изградба на четири нови градинки, еден од нашите врвни приоритети за следните четири...