Продажбата на полиси достигна 122 милиони евра, осигурувањето порасна за 18 отсто

Најбрзо растечки осигурителен производ и годинава останува приватното здравствено осигурување. Десет осигурителни компании од продажба на вакви полиси инкасирале 35 отсто повеќе од истиот период лани....

Исплатените штети за приватно здравствено осигурување 1,5 милиони евра, вложувањата зголемени за 3,8 милиони евра

Во првите шест месеци годинава осигурителните компании кои продаваат полиси за приватно здравствено осигурување ликвидирале т.е. исплатиле 9.144 оштетни побарувања на свои осигуреници. Во првите шест...