Уставниот суд на Германија забрани агитација на веб-страниците на министерствата

Германскиот министер за внатрешни работи Хорст Зехофер го прекршил Уставот објавувајќи делови од интервју на веб-страницата на Министерството во кое ја критикува популистичката десничарска Алтернатива за...