Американскиот државен секретар Блинкен телефонски разговарал со ирачкиот премиер Мустафа ал-Кадими

Американскиот државен секретар Ентони Блинкен денеска остварил телефонски разговор со ирачкиот премиер Мустафа ал-Кадими, во рамките на кој го осуди терористичкиот напад кој за цел ја...