Чеферин во Скопје: Македонија има одлична шанса да заигра на ЕП 2020

Првиот човек на УЕФА овојпат ја удостои Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ) со свое присуство на отворањето на сместувачкиот капацитет при тренинг центарот „Петар Милошевски“ кој опфаќа 30 двокреветни соби што се целосно опремени за живеење, апартмани за селекторите и нивните соработници, како и заеднички простории - сала за состаноци, училници и заедничка кујна и трпезарија

Чеферин за „Њујорк Тајмс“: Регионална лига би била смрт за фудбалот

Претстојниот 41. Конгрес на УЕФА што е закажан на 5 април во Хелсинки ќе биде одлична прилика за изнесување на ставови по ова прашање што со години се заговара и на просторите на поранешна Југославија

Чеферин со демант: УЕФА не размислува за Балканска лига

Првиот човек на европскиот фудбал ги демантира пишувањата во дел од медиумите на овие простори во последниот период за формирање на заедничко првенство под покровителство на УЕФА. Но, истовремено не отфрла можност за разгледување на таква идеја доколку како официјален предлог дојде од некоја од фудбалските федерации