Американскиот гласник од Виена доаѓа во Скопје: Која е Кејт Мари Бурнс

Еден детаљ од биографијата на Бурнс покажува дека нејзиното доаѓање во Македонија може да биде изненадување само за оние кои не ги следеле внимателно политичките случувања во земјава од Пржино до денес