Бербок: Оној што зборува, не пука, погубно би било да се напушти дијалогот со Русија

Шефицата на германската дипломатија, Аналена Бербок денеска силно го поддржа германското одбивање за испраќање на оружје во Украина за одбрана од можната руска агресија. Неподготвеноста на...

Бербок со порака до Франција од Париз: Нуклеарната енергија не е „зелена“

Германија ќе продолжи да се спротивставува на плановите на Франција да ја категоризира нуклеарната енергија како „зелена“, соопшти денеска германската министерка за надворешни работи Аналена Бербок...

Сакаше да биде канцеларка, стана министерка: Аналена Бербок е новата шефица на германската дипломатија

Копретседателката на „Зелените“, Аналена Бербок ќе биде нова министерка за надворешни работи на Германија, а со тоа и прва жена на таа функција во земјата, соопштија...