Владата со барање до КЗБ: Приложете дополнителни анализи за предложените ковид-мерки и како да се поттикне вакцинацијата

Владата бара од Комисијата за заразни болести (КЗБ) дополнителни анализи и компаративни студии за предложените мерки, но и предлози за дополнителни мерки за поттик за масовна...

Бектеши: Увозниците на мазут да побараат второ мислење, ако не веруваат на домашни анализи

Компаниите во земјава кои увезуваат мазут, што бил предмет на контрола и анализа од институциите, да побараат второ мислење кај независна лабораторија, доколку се сомневаат во...

Резултатите од водата во Гостивар ќе бидат готови во вторник

Резултатите од анализите од водата земени од гостиварскиот водовод ќе бидат готови за 72 часа, што значи дека првите конкретни информации ќе излезат во понеделник или најдоцна во вторник, потврдија за НОВА во Институтот за јавно здравје

Студентка од Велес починала чекајќи три месеци резултати од анализите

Семејството на починатата девојка обвинува дека цели три месеци ги чекале резултатите од биопсијата за кои тврдат дека биле заборавени во фиока, при што болеста напредувала, но и на низа постапки кои го развлекле лекувањето

Николовски:АХВ нема резултати од испитувања на енергетскиот пијалок

Врз основа на што Агенцијата за храна и ветеринарство тврди дека енергетскиот пијалокот е безбеден кога во случајот со труењето не прикажа резултати од лабораториски испитувања, прашува Николовски