Норвешкото обвинителство бара Брејвик да остане во затвор: И денеска е опасен исто и кога уби 77 лица

Државното обвинителство во Норвешка денеска побара неонацистотот Андерс Бехринг Брејвик да биде задржан во затвор, истакнувајќи дека е исто толку опасен, колку и во 2011 година...