МЗ: Центарот за превенција и контрола на болести на САД со нова студија која ја нагласува ефикасноста на вакцините против Ковид-19

Центарот за превенција и контрола на болести на САД (CDC) вчера објави нова студија, која јасно ја нагласува ефикасноста на вакцините против Ковид-19 против сериозни болести...

Протест во Атина против задолжителната вакцинација, навреди и слогани кон новинарите

Со слогани против вакцините и задолжителната ваквинација, против Владата и грчкиот премиер, но и против новинарите, стотици граѓани, без маски, дистанца и било какви заштитни мерки,...