Аризона денес ќе ја изврши првата егзекуција по 8 – годишна пауза поради неуспешно погубување со смртоносна инјекција

Аризона се подготвува за својата прва егзекуција по 2014 година, врз затвореник осуден за убиство на студентка, осум години откако државата ја изврши последната егзекуција со...