Петровска: Македонската армија би можела да се вклучи во евентуален руско-украински конфликт ако НАТО го побара тоа, а Владата и претседателот се согласат

Ако НАТО го побара, а Владата и претседателот, како Врховен командант, се согласат, тогаш македонската армија би можела да се вклучи во евентуален руско-украински конфликт, порача...

Ѓурчиновски на рапорт кај Пендаровски: Годишно реферирање за борбената готовност на Армијата

Началникот на Генералштабот, генерал-потполковник Васко Ѓурчиновски денеска ќе го информира врховниот командат на вооружените сили и претседател на државата Стево Пендаровски за борбената готовност на Армијата...

Преостануваат уште 15 места во командните структури: Македонската армија испраќа пет офицери на работа во НАТО

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска се сретна со четворица од петтемина новоизбрани офицери од Армијата на Република Северна Македонија кои во наредните четири години ќе...