Бислимоски од состанокот на Одборот на регулатори од Енергетската Заедница во Атина: Владите во регионот мора да продолжат со инвестициите во енергетскиот сектор

Само преку одговорно менаџирање со енергетските капацитети, сложените состојби на пазарот може да се амортизираат – порача претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимоски кој...

Парада на гордоста во Атина

На парадата на гордоста маршираа граѓани од различна возраст низ улиците на Атина. Парадата заврши пред грчкиот Парламент. Под слоганот „Ова е тоа што нѐ обединува“,...

Тешка ноќ за пожарникарите и локалното население во северозападниот дел на Атина, пожарот сè уште не е ставен под контрола

Шумскиот пожар во околината на планинското село Вилија во северозападниот дел на областа Атика, поширокиот регион на Атина и понатаму не е ставен под контрола, а...

Променетиот правец на ветерот го разгоре пожарот во близина на Атина, огнената стихија блиску до планинско село

Пожарот што веќе трет ден е активен во северозападниот дел на областа Атика, поширокиот регион на Атина, поради промената на правецот на ветрот, неконтролирано се прошири...