АВМУ: Радиодифузерите ќе платат помал надоместок за дозволите за емитување за 2022 година

Поради продолжување на ковид-пандемијата која неповолно влијание врз општата економска состојба, како и поради појавата на енергетска криза што директно се одразува врз економската одржливост на...

АВМУ ги осуди навредите и вулгарностите кон новинарите на протестот против новите мерки за ковид-19

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) денеска испрати реакција во врска со неделниот протест поттикнат од новите мерки против коронавирусот . АВМУ ги осуди...

АВМУ: Забрането е емитување на платено политичко рекламирање со малолетници

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) со мониторингот на изборното медиумско претставување на првиот ден од кампањата за предвремените парламентарни избори 2020 година, констатирала...