Заштитните огради на автопатот Струма биле неправилно монтирани и затоа се скинале при удар на автобусот, утврдил меѓународен ревизор

Приклучокот на заштитната ограда бил неправилно монтиран со две наместо со четири завртки, како што требало. Ова е, наведуваат, причината поради која заштитната ограда се скинала...

Казнети 73 возачи за брзо возење на автопатот Куманово – Скопје – Велес, 16 итале над 50 километри на час повеќе од дозволеното

Мобилната единица за безбедност на сообраќајот на патиштата спроведе зајакната акциска контрола на автопатот Куманово – Скопје – Велес за санкционирање на возила кои се движат...