Вакцинациите во Азија ги надминуваат оние во САД-нискиот процент на имунизација во Африка е ризик за целиот свет

Во раните месеци на пандемијата, азиско-пацифичкиот регион беше пофален за тоа како одговори на пандемијата. Земјите го држеа коронавирусот под контрола со носење маски, тестирање и...