Макпетрол го тужи професорот Александар Климоски за клевета

Кога поединци, како професорот Александар Климовски се закануваат со кривична одговорност за комисијата за хартии од вредност, истите извори коментираат дека може да се зборува за потенцијално директно или интиректно вршење на кривични дела на присилба, изнуда и за што и самите може да одговараат