Атлетика, Дијамантска лига: Манјонга и Џексон со рекорди во Шангај

Јужноафриканецот Манјонга победи во скок во далечина со прескокнати 8,61 метри, Американеот Бершон Џексон најбрз на 400 метри со пречки со време 48,63 секунди, Елејн Томпсон од Јамајка со најдобар резултат во сезоната на 100 метри (10,78 сек.)