Утре прв лет Скопје – Софија

На Меѓународниот аеродром Скопје утре во 09.40 ќе слета авионот од Софија на авиокомпанијата „Гуливер“, со што ќе се реализира првиот лет на таа релација. Со...

Бочварски: Разговараме со Бугарија за изградба на интерконектор за гас од Петрич до Струмица

Бочварски вели оти тоа ќе биде еден од идните приоритети на двете држави. Министерот за транспорт врски, Благој Бочварски денеска потврди дека меѓу комисиите за транспорт...

Бочварски со апел до германските компании: Дојдете во нашата земја, имаме одлични услови за инвестирање

Инфраструктурните проекти од делот на патната и железничката инфраструктура, гасификацијата, како и економските потенцијали на земјата и отвореноста за влез на инвеститори од Германија, се дел...

„Европскиот воз“ пристигна во Скопје

„Европскиот воз“ вечерва пристигна на железничката станица во Скопје, во рамки на глобалниот настан „Connecting Europe Express“ со кој се одбележува Годината на железницата, како еден...