Гир и Бомгартнер: Дијалогот со Бугарија и реформите се уште услов за почеток на преговорите на Северна Македонија со ЕУ

Дијалогот со Бугарија и испорака на реформи – се уште се главен услов Северна Македонија да ги почне претпристапните преговори за членство во ЕУ, порачаа евроамбасадорот...

Франција го поздравува новиот пристап на дијалог меѓу С.Македонија и Бугарија – спремни сме заедно со европските институции да ја преземеме својата одговорност

„ Франција го поздравува новиот пристап на разговори меѓу Северна Македонија и Бугарија во обид за надминување на ситуацијата , а ние и останатите европски институции...