Неизбежен четврти бран на ковид-19 во Србија со 17,2 отсто имунизирани млади, алармира МЗ

Државниот секретар на Министерството за здравство на Србија, Мирсад Ѓерлек, денеска изјави дека одговорот на младите на вакцинацијата против Ковид-19 е незадоволителен, бидејќи изнесува само 17,2...