САД најавуваат нови санкции кон Турција ако не го ослободи пасторот

Американската администрација соопшти дека е можно да бидат воведени нови санкции спрема Турција доколку наскоро не биде ослободен американскиот пастор Ендру Брансон. Министерот за финансии на САД,...