Скопје и Софија влегуваат во период на интензивирање на контактите за изнаоѓање решение во интерес на двете страни

– Следува период на интензивирање на контактите меѓу Скопје и Софија до одржувањето на клучните состаноци на ЕУ во декември, преку постојните форми на одржување состаноци,...

Белгија во шок: Келнер во познато кафуле во Брисел силувал студентки, газдата не го пријавувал

Повеќе девојки се огласија преку социјалната мрежа Инстаграм во последните неколку денови за да обелоденат дека келнер вработен во едно од најпосетуваните студентски кафулиња во градот...

Брисел повикува на продолжување на Српско-Косовскиот дијалог – официјален Белград условува со враќање на состојбата од претходно

Додека состојбата не се врати на нивото пред и повлекувањето на специјалните единици, нема да стане ни збор за продолжување на дијалогот во неговата политичка димензија...