Тренд по Брегзит: Британците по државјанства на земји членки на ЕУ

„Би-Би-Си“ доби податоци од 17 членки на Унијата кои позитивно се изјасниле по 12.994 британски барања за државјанство во 2017 година, во 2016 година таа бројка била за повеќе од двојно помала (5.025) додека во 2015 година изнесувала 1.800