СЗО го вклучи алармот минатата недела најнов рекорд на новозаразени од коронавирусот од почетокот на пандемијата

Над 21 милиони луѓе се заразиле со коронавирусот, изминатата седмица што претставува нов максимум од почетокот на пандемијата, соопшти Светската здравствена организација. Бројот на новозаразените случаи...