Франција ќе инвестира осум милијарди евра во заеднички европски проекти

Франција планира да инвестира осум милијарди евра во заеднички европски инвестициски проекти во секторите на полупроводници, батерии, водород и здравство, изјави денеска министерот за финансии Бруно...