Рок за приговори до 8 октомври: Објавени листите со примени бруцоши во студентските домови во Скопје

Објавени се резултатите од Конкурсот за прием на студенти на додипломски студии во државните студентски домови и други објекти за сместување во Република Северна Македонија за...

ЈСП ги потсетува редовните студенти запишани за прв пат во академската 2021/2022 за правото на годишен бесплатен билет

Ги информираме сите редовни студенти запишани за прв пат во учебната 2021/2022 година на некој од државните факултети во Скопје дека имаат право на користење на...

Намален бројот на студенти-за пет академски години бројот на “бруцоши“ намален за 5.600

Пет академски години по ред – намалување на бројот на студенти во Македонија. Анализата на податоците што ја направи “Порталб“ покажува дека последен пат незначителен пораст...