Радев им го врачи третиот мандат на социјалистите

Бугарскиот претседател Румен Радев денеска и го предаде третиот истражувачки мандат за формирање на нова влада на Бугарската социјалистичка партија, третопласираната партија на последните парламентарни избори,...