МЗ: Националната листа за трансплантации на бубрег во финална фаза

Од Министерството за здравство посочуваат дека веќе се склучени договори за соработка со болници од Израел и од Турција, а се водат преговори за соработка и со центри во Словенија, Хрватска и Австрија, како и потпишување на договор со Еуротрансплант што ќе овозможи размена на органи со блиски земји