Владата го усвои дополнетиот Буџет за 2019 – повеќе пари за животна средина

Владата на Република Македонија на денешната, 109-та седница, го усвои Дополнетиот Предлог – Буџет на Република Македонија за 2019 година, усогласен соодветно на амандманите што произлегоа...

Колку пари ќе потрошат министерствата и агенциите во 2019 и за што

Повеќе пари за Државната изборна комисија, за  Секретаријатот за спроведување на рамковниот договор, за Секретаријатот за европски прашања, за Народниот правобранител, се предвидува со Буџетот за...

Последен законски рок Предлог Буџетот за 2019 да стаса во Собранието

Владата на Република Македонија на вчера на седница го разгледуваше Предлог-буџетот за наредната година. Во рамки на закажаната 103 седница беше најавено да се дебатира за...