Бутарис го покани Заев на заедничка прослава на Нова Година во Солун

Не би навлегувал во политички прашања, но сепак соработката меѓу градоначалници, како претставници на локалните власти е мошне важна за натамошната соработка на двете земји и и нивните граѓани, рече солунскиот градоначалник