Голем шумски пожар во зоната околу нуклеарката Чернобил, се бара итна помош од Агенцијата за атомска енергија

„Горат повеќе од 10.000 хектари шума, што може да предизвика зголемување на нивото на радијација во воздухот“, соопшти Денисова на Фејсбук, пренесена од Укринформ. Во рестриктивната...

Русија ќе распореди падобранци за заштита на Чернобил, нивото на радијација во централата е нормално

Русија ќе распореди војници од падобранска единица кои ќе помогнат во заштита на затворената нуклеарна централа Чернобил во близина на главниот град на Украина, Киев, изјави...