Ако Финска аплицира за влез во НАТО, тоа ќе биде за безбедност на нејзините граѓани, рече премиерката Марин

Ако Финска поднесе барање за влез во НАТО, тоа ќе биде „за безбедност“ на нејзините граѓани, изјави денеска финската премиерка Сана Марин. Говорејќи за време на...