Во живо: Димитров на Преспа форум дијалог

Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања Никола Димитров,  ќе учествува на Преспа форум дијалот насловен „Западен Балкан: Делот што недостига за Европа да биде...

Николовски кон Јанушев на „Топ Тема“: Од коронавирусот правите циркуз и политички маркетинг

Престанете да бидете несериозни и да правите циркузи околу најважната и најсериозна тема како што е корона вирусот, му порача генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски...

Дебата за лажни вести: Со ситни пари се врши голема манипулација на луѓето

Клучно во борбата против лажните вести е нивно брзо идентификување – проверете, пред да споделите. Вистината не е релативна за фактите не се преговара. На лажните вести треба да се одговоривме со повеќе образование, со развивање на критичка свест и поддршка на граѓанските иницијативи кои работат на медиумска писменост, беше истакнато на панел дискусијата во организација на МОСТ

Нов закон: Приоритет-извлекување на ранливите категории од сиромаштија

Зголемување на износот на социјалната парична помош односно воспоставување на гарантиран минимален доход, јакнење на капацитетите на центрите за социјална работа, развој на социјални услуги на...