СЗО повика на зголемување на производството на „Дексаметазон“

Светската здравствена организација (СЗО) повика да се зголеми производството на „Дексаметазон“, откако британските научници објавија дека тој стероид значително ја намалува смртноста кај пациенти со тежок...

СЗО: Дексаметазонот е прекрасна вест во борбата против Ковид-19

Светската здравствена организација (СЗО) како „одлична вест“ го поздрави резултатот од првото клиничко испитување што покажува дека евтиниот и широко распространет стероид дексаметазон може да помогне...