Делта+ сојот „притиска“ се повеќе земји да воведат задолжително вакцинирање

Влади на многу држави воведуваат задолжителна вакцинација за работниците во здравствената заштита и други високоризични активности поради остриот скок на бројот на заразени со Делта варијантата...