Коалицијата со Демократска партија на Македонците со четири мандати во српското Собрание

Републичката Изборна Комисија (РИК) ги објави конечните резултати од парламентарните избори во Србија на 21 јуни и на 1 јули на кои најмноги мандати (188) однесе изборната листа „Александар Вучиќ - За нашите деца“ за која гласаа 60,65 отсто од граѓаните кои го искористија своето право на глас