МВР со детали за смртта на ракометарот Денис Тот: Од ударите тој паднал со глава наназад на асфалтот и изгубил свест

Во врска со случајот за починатиот Д.Т. (28) по обезбедените снимки и дополнителни мерки и активности од страна на СВР Скопје утврдени се следните факти: На...

Нови детали за смртта на Сала: Авионот за минута загубил 2.000 метри и паѓал со 144 км./ч.

Досегашните податоци од истрагата укажуваат и на големи оштетувања на малиот авион што пукнал на три дела кои останале поврзани само со кабли. Моторот на леталото е лоцран надвор од трупот, а недостасуваат и делови од крилата и од опашката. Авионот, се вели понатаму во извештајот, пред падот не се движел праволиниски туку неколку пати „пропаѓал“