Авторките на дигиталниот учебник по историја: Учење преку примери од секојдневието на децата

Првиот дигитален учебник по историја и општество за четврто одделение. Материјалот за учење по предметот историја и општество за четврто одделение којшто е во дигитална форма...

За десет години Албанија ја напуштиле 60 илјади деца, Мета побара парламентарна анкетна комисија

Албанскиот претседател Илир Мета објави податоци на Евростат, кои покажуваат дека во последните 10 години, над 60 илјади деца ја напуштиле Албанија и првпат побарале азил...

УНИЦЕФ: Децата се најмногу погодени од Климатските промени –кон нив треба да се однесуваме како кон кризи!

„Децата се оние кои ќе бидат најмногу погодени од оваа криза и оние кои најмногу ќе страдаат од нејзините последици во годините што доаѓаат и ќе...

Шахпаска: Заштитата на децата од насилство е процес кој е комплексен и обединува повеќе ресорни министерства

Заштитата на децата од насилство е процес кој е комплексен и обединува повеќе ресорни министерства, изјави Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска по состанокот...

УНИЦЕФ предупредува: Милијарди деца под огромна закана од климатската криза

Извештајот за климата објавен денеска од УНИЦЕФ предупредува дека на милијарди деца им се заканува екстремно висока опасност од климатската криза. Извештајот насловен „Климатската криза е...