Палота до Барса за „кражбата“ на Малколм: Дајте ни го Меси и квит сме

Рома се подготвуваше за дочек на бразилскиот напаѓач кога одеднаш се случи неочекуван пресврт. По неговиот потпис во последен момент се вклучи Барселона, понуди пет милиони евра повеќе од 36-те на италијанскиот клуб и го привлече во своите редови

Фудбал: Рома нуди шестгодишен договор за Тоти како спортски директор

Италијанската фудбалска легенда има 40 години и дел е од составот на Спалети, но сè не се изјаснил дали ќе продолжи да игра и во наредната сезона. На 16 годишна возраст дебитира за римјаните под водство на Вујадин Бошков