Истражување: Медиумската писменост во Србија најголема во изминатите три години, а опаѓа дигиталната писменост

Четвртиот циклус на истражување во рамките на програмата Нова писменост покажува дека индексот на медиумска писменост на српските граѓани е највисок во изминатите три години и...