Русија отвори истрага за Буча, тврдејќи дека се работи за обид да се дискредитира руската војска

Претседателот на рускиот Истражен комитет, Александар Бастрикин, побара Комитетот да ги анализира извештаите за цивилни убиства во киевското предградие Буча, повторувајќи го негирањето на руското Министерство...