Скијање: Завршниот спуст во сезоната за Доминик Парис

Италијанецот во Аспен оствари време од 1:33,07 минути за седми триумф во најбрзата скијачка дисциплина, вкупно осми во Светскиот куп. Неговиот сонародник Петер Фил го освои второто место, трет беше Јанка од Швајцарија