Обезбедени се 72 000 брзи антиген тестови за ковид во Македонија како поддршка од Унгарија

Обезбедени се 72 000 брзи антиген тестови за ковид, како поддршка од Република Унгарија, објави преку соопштение Министерство за здравство. Министерот за здравство, Беким Сали беше...

Донирани 46 лични предмети на големиот македонски поет Анте Поповски во Музејот на македонската борба за самостојност

На иницијатива на Музејот на македонската борба за самостојност, семејството на големиот македонски поет Анте Поповски донира 46 лични предмети, соопшти директорката на музејот, Даниела Николова...

Во Кавадарци одбележан денот на хуманоста

На хуманата акција во Кавадарци донирани прехранбени производи. По повод денешниот светски ден на хуманоста, Комисијата за еднакви можности при Совет на општина Кавадарци, во соработка...