„АстраЗенека“ и ЕУ вонсудски го решија спорот за доцнење на испораката на вакцините против ковид-19

Фармацевтската лабораторија на „АстраЗенека“ и Европската Унија (ЕУ) постигнаа договор за испорака на анти-ковид вакцини и го завршија судскиот спор што Унијата го започна минатата пролет...