Филипче: Од утре ќе се бараат дозволи од родителите за скринингот, целта е откривање на асимтоматските носители на вирусот

Нема ништо страшно, обичен брис се зема од децата. Целта е да се открие дали ќе има асимтоматски носители на вирусот меѓу децата – појасни министерот....

Стојковски: ДИЖС учествувал во издавањето дозвола за одложување опасен отпад на „Дрисла“

В.д. директорот на Државниот инспекторат за животна средина (ДИЖС), Сретен Стојковски денеска на прес-конференција соопшти дека изминатите десет дена, откако е назначен на функцијата, добил сознанија...