Ревизијата откри дека дигиталната поврзаност во јавниот сектор е само 3 отсто

Органите на државната управа не се усогласени со обврските за дигитализација на постапките, мала е заинтересираноста за приклучување на платформата, а постои и константен недостаток на...

Едно лице како донатор на „Левица“, партијата прикажала приходи од 57.500 евра

Со дознака „донација за изборна кампања“ на сметката на СДСМ „легнале“ вкупно околу 231.000 евра, ВМРО-ДПМНЕ имала донации од 538.000 евра, ДУИ - 74.000 евра, а ДПА - 16.700 евра, покажуваат партиските извештаи што ги објави Државниот Завод за ревизија

Избран нов државен ревизор: Максим Ацевски едногласно помина во Собрание

Одлуката за изборот на Ацевски беше донесена едногласно со 81 глас „за“. Кон крајот на 2017 година истече мандатот на Тања Таневска, а во изминативе неполни две години со ДЗР раководеше заменикот на главниот државен ревизор, Насер Адеми, но неговиот мандат во траење од 9 години, истече на 4 октомври, без да биде назначен овластен потписник

Во Државниот архив се делеле прекувремени дневници без покритие

Вработени во Државниот архив од буџетот минатата година„исцицале“ 10.000 евра на име прекувремени саати на работа, открива Државниот ревизор во извештајот за работата на оваа институција...

Опремата за следење која МОН ја даде на МВР се најде во ревизијата

Министерката за труд и социјална политика, Фросина Ременски денеска се појави на разговор во Обвинителството за организиран криминал, каде пред три ипол години како продеканка на Факултетот за безбедност поднесе пријава за случајот „Афис“.

Министерство за образование: Јаделе, пиеле и вработувале без мерка

Ревизорскиот извештај за работата на Министерството за образование минатата година откри лица фантоми, недомаќинско работење и трошење без мерка на хотели, бензин и кафеани. Вработните се...