Сите македонски граѓани се безбедно евакуирани од Кабул: Од Авганистан ќе згрижиме 650 цивили

На Меѓународниот аеродром во Скопје синоќа пристигнаа 30 наши државјани кои беа евакуирани од Авганистан. Според Министерството за надворешни работи (МНР), сите македонски граѓани се безбедно...